Escumosos e viños para degustar na
segunda vinruta deste sábado no Barco
Este sábado celebrase no Barco a segunda vinruta coa
participación de dúas adegas da localidade de Éntoma: Roandi e Virxe de Galir.
A actividade comezará a partir das sete e media da tarde na adega Roandi
pioneira na elaboración de viños escumosos na Denominación de Orixe Valdeorras.
Os visitantes coñecerán a historia desta adega de recente creación que conta no
seu haber co primeiro escumoso de godello amparado pola DO Valdeorras e tamén o
primeiro escumoso rosado de Galicia. Os dous serán catados na segunda fase da
visita. A continuación a vinruta continuará na adega Virxe de Galir con viños
de renome como o primeiro crianza de Valdeorras. Nesta adega terán a
oportunidade de coñecer os seus viños e elaboración e a continuación catarán un
mencía e un godello.
A vinruta está organizada a través do proxecto Valdeorras é viño e coa colaboración das
dúas adegas a visitar. Terá un custe de 14 € por persona e as entradas están á
venda en dous puntos na vila barquense: librería Murciego e tenda de música Ton
y Son. Tamén se poden reservar a través do correo electrónico: valdeorrasesvino@gmail.com e no
Facebook Valdeorras Es Vino.
A primeira vinruta celebrouse o pasado 28 de decembro na
localidade da Rúa coa participación de tres adegas: Alán de Val, José Aristegui
e Melillas. Os 15 participantes desa actividade degustaron os viños de cada
adega e coñeceron a súa historia.
No hay comentarios:
Publicar un comentario