sábado, 1 de diciembre de 2012

Encontro de gastronomia de Excelencia do Eixo Interior

Esta pasada semana, os días 27 e 28, celebrouse na vila ourensana do Barco de Valdeorras o Primeiro encontro de familiarización coa gastronomía de Excelencia. Produtos tradicionais de Galicia e Norte de Portugal. Unha minifeira de exposición e posterior degustación de produtos baixo a marca de Excelencia que organizan dende o Eixo Interior. Unha entidade que pertence ao Eixo Atlántico e dende a que están loitando por promocionar os produtos de Excelencia como o botelo do Barco, os viños de godello como o Godeval Cepas Vellas, o Sousón Barrica de Adegas  Viñaredo, Quinta da Peza Oro da Adega Quinta da Peza a torta de roxóns da Panadería Santigoso, por nomear algúns da comarca. O evento organizouse para que un grupo de 25 personas do mundo da hostalería, turismo e comunicación galegos e portugueses puideran coñecer estes produtos que están amparados baixo a marca Excelencia. Ao día seguinte fixeron unha visita a Adegas Godeval onde degustaron o godello sobre lías (Godeval Cepas Vellas) cun espléndido botelo preparado por Lula, unha cociñeira moi coñecida na comarca pola espléndida man que ten co pulpo e polo que moita xente fai colas nas feiras das vilas. Ademáis Lula e o seu equipo levan moitos anos sendo os encargados de cociñar os botelos que degustamos na Festa do Botelo do Barco no mes de xaneiro.

 

 

O traballo de Solfiro con Bodegas Godeval foi recollido nunha fotografía que saiu en  La Región Valdeorras. Aquí vai o enlace:
http://www.laregion.es/noticia/233831/obarco/riosil/turismo/centrodeproductostradicionales/

 

Estas son fotos do evento do martes pola tarde-noite e da comida do mércores en Godeval.

 

DSCF1672DSCF1684DSCF1694

No hay comentarios:

Publicar un comentario